بیشتر اوقات افراد برای طراحی سایت کسب و کارشان ایدهها و افکار مختلفی در نظر دارند؛ بهعنوان مثال ترجیح میدهند آرم و لوگوی شرکت یا برندشان را در جای خاصی از صفحه قرار دهند یا از هدایتگر (Breadcrumbs) های مشخصی در طراحی وب استفاده کنند. اما تمامی این موارد اولویتهای شخصی افراد هستند در حالی که استانداردهای طراحی سایت از اصول منحصربه فردی پیروی میکنند که بر اساس تجربه کاربری، بررسی و ارزیابی گردآوری شدند. به این معنی که کاربران با فرم استاندارد سایت احساس راحتی بیشتری دارند و این استانداردها سهولت دسترسی را برایشان فراهم میکند. در این مطلب قصد داریم برخی از استانداردهای طراحی وب سایت ها را در سال 2019 معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
معرفی 11 ترند و استاندارد طراحی وب 2019
سال 2019 میلادی شروع یک دهه جدید است که با رشد چشمگیری در فناوریهای نوین مانند؛ سلطنت گوشیهای هوشمند، فناوریهای واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی و… همراه بوده است. بخشی از این تغییرات مربوط به رویکردهای طراحی است. خلاقیت در طراحی سایت در جنبههای مختلفی مثل استفاده از تصاویر پرجنب و جوش، طراحیهای رنگی جسورانه و چیدمانهای نامتقارن تا هوشمند شدن وبسایتها با استفاده از هوش مصنوعی و تعاملات ظریف با کمک رابطهای کاربری سوق پیدا کرده است.
به این ترتیب علاوه بر بحثهای زیبایی شناسی در طراحی صفحات سایت، باید ظرفی را برای هوشمندسازی و گامهای جدید در استفاده از فناوری در نظر گرفت. در ادامه نکات مهمی را در مورد این استانداردها با شما به اشتراک میگذاریم.
- محل قرارگیری لوگو
لوگو یا آرم تجاری کسب و کارها یکی از مواردی است که باید در دید مخاطب قرار بگیرد. میتوان آن را در قسمت بالای صفحه اصلی وبسایت (سمت راست، چپ یا میانه) قرار داد با این وجود بهترین محل برای قرارگیری لوگو سایت گوشه سمت راست بالای صفحه است.
- قرار دادن اطلاعات تماس
در بسیاری از سایتها اطلاعات تماس را در قسمت سمت چپ و بالای صفحه درج میکنند. افراد معتقدند که قرار دادن اطلاعات تماس در بالای صفحه برای بازاریابی کسب و کار مناسبتر است در حالی که این دیدگاه تنها 44 درصد از مزایای بازاریابی کسب و کار از طریق سایت را فراهم میکنند.
- مکانیابی هدایتگر اصلی
هدایتگرهای سایت معمولا به صورت لینک در قسمت بالای سایت قرار میگیرند که محل مناسبی برای طراحی سایتهای استاندارد میباشد و تا حدود 88 درصد از نیازهای کاربران را برآورده میکند.
- نمایش اسلایدی صفحه خانه
آیا دوست دارید در سایت خود از صفحه کشویی استفاده کنید؟ فقط 32 درصد از سایتهای کسب و کار، این تکنیک را برای سایت خود بکار میگیرند. با وجود اینکه یکی از استانداردهای طراحی سایت در سال 2019 به شمار نمیرود اما در بسیاری از سایتها از آن استفاده میشود زیرا تصاویر پویا نسبت به المانهای ایستا طرفداران بیشتری در بین کاربران و طراحان دارد.
- خدمات و محصولات ارزشمند
از هر 10 سایت 8 مورد آنها موارد پیشنهادی و با ارزش خود در زمینه محصولات و خدمات را در قسمت بالای صفحه اصلی یا در پاپ آپهای ورودی به صفحه خانه قرار میدهند. به این ترتیب کاربران به راحتی میتوانند از برترین خدمات آن کسب و کار اطلاع پیدا کنند. این در حالی است که بیست درصد سایتها از هیچ روشی برای ارائه سرویسهای ارزشمندشان استفاده نمیکنند.
معرفی اصولی سرویسهای ارزشمند کسب و کارتان روشی برای جذب مخاطب و افزایش فروش بیشتر محصولات و خدمات است اگر میخواهید از تکنیکهای نوین برای معرفی خدماتتان استفاده کنید تیم طراحی سایت وگرافیک سامیاوب در کنار شما است.
- جایگذاری فراخوانیها در بالای صفحه
غالبا (78% موارد) یک فراخوانی در قسمت بالای صفحه سایت یا به صورت واضح در لحظه ورود به صفحه در نظر گرفته میشود. با وجود اینکه این روش کمتر از حد مجاز در استاندارد های سال 2019 است ولی به شدت برای طراحی وب پیشنهاد میشود.
- باکس جستجو در سربرگهای جهانی
در نیمی از سایتهای کسب و کارها معمولا از یک باکس جستجو در هر صفحه (در تمامی صفحات سایت قابل دسترس است) استفاده میشود. اما برای طراحی وب سایتهای کوچک چندان کاربردی نیست و بیشتر در وب سایتهای بزرگ مورد استفاده است.
- باکس ثبت نام در سایت
تنها 24% از سایتها در صفحات خود از یک باکس ثبت نام در خبرنامه، در پانویس استفاده میکنند. از سایر المانهای متداول در پانویس سایت میتوان به قوانین کپی رایت و حریم خصوصی، نقشه سایت و راههای ارتباطی (شماره تماس و آدرس کسب و کار) اشاره کرد.
- آیکون شبکههای اجتماعی
استفاده از آیکون شبکههای اجتماعی در طراحی سایت یک استاندارد است که در 80 درصد از سایتها وجود دارد. از این میان 25 درصد از سایتها ترجیح میدهند برخلاف استاندارد رایج (درج آیکونهای شبکه اجتماعی در قسمت پانویس وب سایت) از ایکون های شبکههای اجتماعی در قسمت بالای صفحه استفاده کنند.
- محتوای ویدئویی
یک فیلم یا کلیپ کوتاه نیاز به توضیحی ندارد و مخاطب خیلی راحت میتواند اطلاعات گستردهای را در مدت زمان کوتاهی دریافت کند. حتی گوگل هم در حرکتی جدید سعی میکند تا صفحاتی با محتوای مختلف را در نتایجش نشان دهد. به همین دلیل درج محتوای ویدئویی برای محصولات یا سرویسها به معرفی بهتر خدمات کمک کرده و باعث افزایش بازدید و فروش میشود.
در حال حاضر محتوای ویدئویی یکی از اولویتهای طراحی سایت و تولید محتوا است که علاوه بر راحتی جستجو و کارایی بالا میتوان آن را به سادگی با سایرین به اشتراک گذاشت. اگر شما هم برای تولید محتوای سایت کسب و کار خود نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید میتوانید از تیم تولید محتوای سامیاوب کمک بگیرید.
- طراحی وبسایت سیاه و سفید
رنگ یکی از مهمترین عناصر در طراحی وبسایت است که ایده، تفکر و روند یک کسب و کار را پرورش میدهد. ایجاد نشانههای بصری حتی میتواند کاربران را برای دسترسی به سرویسهای خاصی هدایت کند. رنگ سفید به خودی خود پاک و محتاط است در حالی که رنگ سیاه قوی و محکم میباشد. استفاده از پالت رنگ سیاه و سفید با کمترین ترکیبات از سایر رنگها یکی از ترندهای محبوب در سال 2019 به شمار میرود.
2 دیدگاه دربارهٔ «11 استاندارد و رویکرد جدید طراحی سایت در سال 2019»
آقای نصیری بنده ارادت خاصی به شما و قلم گیراتون دارم، امیدوارم موفق باشین و منتظر کتابهای جدید شما هستم
خواهش میکنم. لطف دارین