هاست چیست؟ برای خرید هاست به چه نکاتی باید دقت کنیم؟

هاست چیست؟

هاست نوعی از وب سرور است که وظایفی مانند ذخیره‌سازی، مدیریت و خدمات‌دهی به وب سایت‌ها یا سرویس‌ها و برنامه‌های کاربردی تحت وب را بر عهده دارد. هاست را بعضا با نام میزبان وب هم می‌شناسند، زیرا میزبان وب یک سرور از راه دور است که امکانات سخت افزاری، نرم افزاری، ذخیره سازی و قابلیت‌های شبکه (ایجاد ارتباط و مسیریابی داده) را برای میزبانی از وب سایت‌ها فراهم می‌کند.

در این مطلب از سامیاوب قصد داریم در مورد ماهیت میزبان وب (هاست)، انواع سرورهای اختصاصی و مجازی صحبت کنیم و یک راهنمای جامع برای خرید میزبان وب را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.

تفاوت هاست با سرور اختصاصی و سرور مجازی چیست؟

میزبان وب وسیله‌ای است که به شبکه متصل می‌شود، این وسیله میتواند یک کامپیوتر دسکتاپ، لپ تاپ، تلفن هوشمند یا هر نوع دیوایس دیگری باشد. میزبان وب حاوی یک سری نرم افزارها و سخت افزارهایی است که امکان برقراری ارتباط در شبکه را فراهم می‌کند. همینطور هر دستگاه در شبکه دارای یک IP است که با کمک آن در شبکه شناخته می‌شود. زمانی که یک دستگاه در شبکه بخواهد داده‌هایی را به دستگاه دیگر ارسال کند، آن داده‌ها با چک کردن آدرس IP مقصد به دستگاه مورد نظر فرستاده می‌شوند. البته ابزارهای دیگری هم مانند روترها و سوییچ به شبکه متصل هستند ولی از آنها به عنوان یک میزبان وب نام برده نمی‌شود. بنابراین هاست دارای 3 ویژگی اصلی است:

  • نوعی سرور و ابزار است که به شبکه وصل می‌شود.
  • منابع را به اشتراک می‌گذارد و از آن استفاده می‌کند.
  • میتواند با استفاده از اینترنت به سایر ابزارها متصل شود.

در حالی که سرور:

  • یک ابزار نرم‌افزاری یا سخت‌افرازی است که خدمات مشخصی را برای سایر برنامه‌ها یا ابزارها در داخل شبکه فراهم می‌کند.
  • میتواند منابع را به اشتراک بگذارد یا از آن استفاده کند.
  • با استفاده از شبکه محلی (LAN) یا اینترنت به سایر ابزارها متصل می‌شود.

سرورها در میزبانی وب به چهار دسته مختلف تقسیم می‌شوند:

  1. سرورهای اشتراکی (Shared Server):

در این سرورها منابع با سایر کاربران به اشتراک گذاشته می‌شود به این معنی که هر کاربر میتواند بخشی از حافظه، ظرفیت پردازنده و… را استفاده کند. به همین دلیل هزینه‌های اجاره این سرورها ارزان‌تر هستند.

2- سرور مجازی (Virtual Private Server):

سرور مجازی یا VPS مشابه سرورهای اشتراکی است که منابع یک سرور فیزیکی را به اشتراک می‌گذارد ولی هر یک از کاربران، منابع اختصاصی و مشخص خودش را در اختیار دارد. در سرورهای مجازی میتوانید تعیین کنید چه میزان از فضای حافظه یا CPU به شما اختصاص داده شود.

  • سرور اختصاصی (Dedicated Server):

در سرورهای اختصاصی تمامی منابع به یک کاربر اختصاص داده می‌شوند و میتوان کنترل کاملی روی منابع سرور داشت. همین‌طور نگرانی بابت کاهش منابع به دلیل استفاده سایر کاربران (مانند سرورهای اشتراکی) وجود ندارد.

  • سرورهای ابری (Cloud Server):

هاست سرورهای ابری، مبتنی بر ترکیب صدها سرور جداگانه است که مجموعه آن به عنوان یک سرور غول پیکر و بزرگ عمل می‌کند. ایده اصلی این روش برای ارتقای ساده نیازهای سرور است. به عنوان مثال اگر به منابع بیشتری نیاز دارید یا ترافیک وب سایتتان افزایش پیدا کرده بدون تغییر سرور اصلی میتوانید منابع سرورهای دیگری را به آن اضافه کنید.

هاست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر قصد دارید میزبان وب برای سایت‌تان انتخاب کنید، پیش از هر چیز باید بدانید چه نوع میزبانی برای وب سایت مناسب است. بنابراین فاکتورهای اصلی و نوع وب سایت را مشخص کنید. چه نوع وب سایتی دارید یا میخواهید چه وب سایتی ایجاد کنید؟ یک وب سایت فروشگاهی با سبد خرید، وب سایت شخصی یا وبلاگ با استفاده از وردپرس؟ ممکن است بخواهید باشگاه مشتریان راه اندازی کنید یا در وب سایت یک انجمن داشته باشید. باید به طور مشخص بدانید چه میزان ترافیک برای شروع لازم دارید. از چه فناوری برای طراحی وب سایت استفاده می‌کنید؛ PHP، دات نت یا HTML؟ آیا برای اجرای وب سایت به اسکریپت خاصی روی سرور نیاز دارید؟ چه نوع بانک اطلاعاتی برای سایت استفاده می‌کنید؟

اینها مجموعه سوالاتی هستند که برای انتخاب و خرید یک هاست خوب باید به آنها پاسخ دهید. اگر برای طراحی وب سایت خود از خدمات طراحی سایت سامیاوب استفاده می‌کنید؛ تیم سامیاوب مجموعه این اطلاعات را به سادگی در اختیارتان می‌گذارد.

فضای کافی و پهنای باند

برای انتخاب هاست باید به منابع سرور و پهنای باند آن توجه کنید. زیرا این دو فاکتور روی عملکرد وب سایت اثر گذارند. اگر وب سایت حافظه کافی در سرور نداشته باشد در ارائه محتویات و داده‌های وب سایت دچار مشکل می‌شود. همینطور پهنای باند کافی روی سرعت دسترسی بازدیدکنندگان موثر است. تحقیقات نشان داده وب سایت‌هایی که در سه ثانیه ابتدایی مراجعه به دلیل سرعت پایین باز نمی‌شوند تا 50 درصد از بازدیدکنندگانشان را از دست می‌دهند.

پایداری و قابلیت اطمینان سرور

این مسئله‌ای است که بیشتر صاحبان وب سایت و کسب و کارهای آنلاین به آن اهمیت می‌دهند. برای اینکه وب سایت‌تان همیشه در دسترس باشد باید هاستی مطمئن با کمترین میزان خرابی یا خارج شدن از دسترس را انتخاب کنید. یک هاست خوب زمان فعال بودن سرورها را در 9/99 درصد موارد تضمین می‌کند. پایداری و قابل اطمینان بودن میزبان وب فقط مربوط به مدت زمان فعال بودن آن نیست بلکه مواردی نظیر سرعت دسترسی مناسب، امنیت داده‌ها (مانند ارائه خدمات مانیتورینگ، دیوار آتش، استفاده از سایر افزونه‌های امنیتی) و قابلیت تهیه نسخه پشتیبان را نیز تضمین می‌کند.

پشتیبانی سریع و حرفه‌ای

زمانی که از میزبان وب استفاده می‌کنید ممکن است با بسیاری از مسائل فنی در زمینه پوشش اسکریپت‌های وب سایت، پایگاه داده، اتصال به اینترنت، ایمیل، بدافزارها، امنیت و.. مواجه شوید. میزبان وب باید بتواند مشکلات مربوط به سرور را برایتان مرتفع کند بنابراین داشتن پشتیبانی فنی قوی هاست از اهمیت بالایی برخوردار است. یک میزبان وب خوب روش‌های پشتیبانی مختلفی مانند ایمیل، تماس تلفنی، چت آنلاین و… را ارائه می‌دهد.

محمدرضا مهدوی

محمدرضا مهدوی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا