گوگل آنالیتیکس چیست؟

Google Analytics ابزاری برای تجزیه و تحلیل وب است که هر صاحب وب سایتی باید آن را داشته باشد. گوگل آنالیتیکس این امکان را به شما می دهد که طیف گسترده ای از داده های مربوط به عملکرد سایت ، ترافیک و حتی رفتار کاربر را مشاهده و بررسی کنید. البته این یک ابزار رایگان است که قدرت تغییر و تدوین استراتژی بازاریابی آنلاین را نیز دارد. برای شروع کار تنها باید یک حساب گوگل داشته باشید زیرا که Google Analytics یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است که توسط گوگل ارائه شده است تا ترافیک وب سایت ها را ردیابی و گزارش کند .

Google Analytics دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟

گوگل آنالیز یک ابزار شگفت انگیز است که عملکردهای زیادی دارد ، اما در اصل یک روش سریع و آسان برای یافتن کلیه معیارهای حیاتی در رابطه با وب سایت است ، از جمله تعداد بازدیدکنندگان ، مدت زمانی که در سایت بودند و حتی توزیع جغرافیایی آنها.

روشی که گوگل آنالیتیکس این معیارها را ارائه می دهد معمولا به صورت خودکار است و این خبر خوبی برای صاحبان مشاغل اینترنتی و وب سایت ها می باشد زیرا غالبا قادر نیستند که وقت زیادی برای جمع آوری این داده ها اختصاص دهند.

معیارهای دیگری که با استفاده از Google Analytics می توانید در وب سایت خود پیدا کنید عبارتند از:

  • معیارهای رسانه های اجتماعی: به عنوان مثال ، ترافیک و تعداد بازدید کنندگان شما از کدام شبکه های اجتماعی وارد سایت شما شده اند.
  • آیا سایت شما در دستگاه های تلفن همراه بهینه است یا نه
  • کدام سایت ها به شما پیوند و لینک داده اند و چقدر از آنها ترافیک دریافت کرده اید
  • مقایسه میزان ترافیکی که در مقایسه با موتور جستجو در سایتهای دیگر ایجاد کردید
  • Google Analytics به شما نشان می دهد که چگونه استراتژی بازاریابی دیجیتالی خود را با بیان اینکه ترافیک شما از کجا به دست آمده است ، برای اهداف و فعالیتهای بازاریابی خود تدوین کنید.
  • حتی می توانید متوجه شوید که بازدید کنندگان شما پس از ترک سایت شما به چه سایت هایی می روند
  • این ابزار همچنین به شما در تعیین نرخ تبدیل (Conversion Rate) کمک می کند (درصد بازدید کننده هایی که به مشتری تبدیل می شوند)
  • شما حتی می توانید از معیارهایی استفاده کنید تا بتوانید تعداد بازدید کننده هایی که در لیست ایمیل شما ثبت نام کرده اند را شناسایی کنید
  • همچنین به شما در جهت ساده تر کردن طراحی و رمزگذاری وب سایت تان کمک کند.

چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کرد؟

درک کامل مشتری برای موفقیت در هرگونه فعالیت های بازاریابی ضروری است. سفر مشتری به سایت شما روندی است که از اولین تعامل خود با نام تجاری تان تا خرید و وفاداری را طی می کند بنابراین باید مراحل زیر را در مورد مشتریان وب سایت تان در نظر بگیرید:

  • جذب کاربر: شامل ایجاد اعتماد و آگاهی از برند شما در بین مشتریان
  • رفتارها: شامل ایجاد رفتاری تعاملی و رابط کاربری آسان مشتریان با وب سایت شما
  • تبدیل: این مرحله شامل تبدیل اهداف و چشم اندازهای شرکتتان به مشتریان واقعی

موارد بالا هسته اصلی بازاریابی را تشکیل می دهد و ردیابی و اندازه گیری این معیارها بسیار مهم است. Google Analytics به شما امکان می دهد همه داده ها را به راحتی به دست اورید ، بنابراین می توانید ببینید که کدام یک از تلاشهای بازاریابی شما در مورد جذب مشتری خوب بوده و کدام یک اصلا کاربردی نبوده است. وقتی چنین تحلیل دیجیتالی را به راحتی در دسترس داشته باشید ، می توانید موفقیت وب سایت خود را تضمین کنید.

اطلاعات ثبت شده توسط  گوگل آنالیتیکس را می توانید در گزارش های داشبورد کاربری پیدا کنید و آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید تا در نهایت به شما کمک کند تا بهترین تصمیمات استراتژیکی برای کسب و کار خود و بهینه سازی سایتتان برای موتور های جستجو بگیرید.

نحوه کار گوگل آنالیز

یک حساب کاربری در Google Analytics ثبت کنید. پس از اتمام این کار ، مرحله بعدی قرار دادن کد رهگیری جاوا اسکریپت گوگل آنالیز است که باید  در صفحه ای از سایت تان قرار دهید. این کد ساده، داده های مربوط به نحوه تعامل کاربران با صفحات سایت شما را جمع آوری می کند.

البته این داده ها بر اساس معیارهای خاصی، ارائه می شوند. به عنوان مثال ، چگونه کاربر از طریق رایانه یا تلفن همراه به سایت شما وارد شده است. اما ، روش هایی برای پیکربندی و شخصی سازی داده ها نیز وجود دارد. مثلا می توانید از این تنظیمات برای جدا کردن یا حذف اطلاعات استفاده کنید ، به عنوان مثال اگر فقط علاقه دارید که رفتار بازدید کنندگانی که در یک منطقه جغرافیایی خاص به سایت شما مراجعه میکند را بررسی قرار دهید ،می توانید با یک فیلتر ساده تنها داده های مورد علاقه خود را بررسی کنید.

حساب Google Analytics خود را تنظیم کنید

برای راه اندازی حساب Google Analytics ، ابتدا باید به آدرس http://accounts.google.com بروید و یک حساب Google ایجاد کنید ، یا می توانید از حساب قبلی خود استفاده کنید. برای تنظیم حساب Google Analytics خود بر روی لینک google.com/analytics وسپس بر روی Start For Free کلیک کنید اکنون  از شما خواسته می شود که اطلاعات اصلی سایت خود را وارد کنید ، وقتی این کار را انجام دادید ، به سادگی بر روی دکمه “Get Tracking ID” کلیک کنید و این کد جاوا اسکریپت را در سایت خود قرار دهید.

نحوه اضافه کردن کد رهگیری به سایت

برای سایت های وردپرسی به راحتی و با استفاده از افزونه هایی مانند MonsterInsights می‌توان کد رهگیری را در تمام صفحات سایت قرار داد .

در اینجا خلاصه ای از سطوح سلسله مراتب گوگل آنالیز آورده شده است:

  • حساب ها: حساب ها به شما امکان می دهند نحوه جمع آوری داده ها از وب سایت های مختلف در مورد وب سایت خود را مدیریت و سازماندهی کنید و نیز سطح مجوز کاربر برای وارد شده به سایت تان را تنظیم کنید.
  • ویژگی ها: هر حساب دارای حداقل یک ویژگی است که از یک ID منحصر به فرد استفاده می کند که در قسمت کد رهگیری وب سایت یافت می شود.
  • بازدیدها: حساب Google Analytics چندین نوع بازدیدگنندگان را نشان می دهد که از طریق ارائه اطلاعات شما وارد سایت شده اند. این اطلاعات را می توانید با استفاده از فیلترهای خاص در داخل داشبورد گوگل انالیز، پیکربندی کنید و همچنین فعالیت های کلی بازاریابی دیجیتالی خود را تعیین کنید.
منبع
محمدرضا مهدوی

محمدرضا مهدوی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا